Pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych nieodpłatnie posiłki. Od 1 listopada do 31 marca jeśli prace pracownika:
a)
związane są z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie zimowym; za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca.
3. Sporadycznie jeśli prace pracownika związane są z usuwaniem skutków klęsk żywiołowych i innych zdarzeń losowych.
Posiłki wydawane ze względów profilaktycznych w formie jednego dania gorącego powinny zawierać około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną około 1000 kcal.”
Mając na uwadze powyższe wytyczne pragniemy zaoferować dla pracowników Państwa firmy posiłki jednodaniowe, dowożone w opakowaniach jednorazowych - termicznych.
Dania będą dowożone na ustalone wcześniej godziny.
Cena jednego posiłku wynosi 7,5 zł z 8% VAT. W kwocie zawarty jest koszt posiłku, opakowania oraz transportu.
Na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oraz wytycznych samych konsumentów przedstawiamy poniżej menu posiłków regeneracyjnych:
Zupy: ( wszystkie zupy są z pieczywem lub wkładką)
- Gulaszowa
- Grochowa
- Bogracz
- Żurek śląski
- Pieczarkowa
- Jarzynowa
- Ogórkowa
- Kapuśniak
- Krupnik
- Fasolowa
- Flaczki wołowe/drobiowe
- Kartoflanka
- Kalafiorowa
- Szpinakowa
- Barszcz zabielany z jajkiem
- Kalafiorowa
- Fasolka po bretońsku
Zupa z wkładką ok. 450 g.
Zupa bez wkładki – dodatek pieczywo